Welcome, Гост!!
follow us on... Facebook twitter google youtube rss

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Dara

Страници: [1] 2
1
Идеи за тематичи сватби  :)

2
Има много истории за произхода на булото на булката. Някои казват, че воалът е въведен в древния Рим. Хората от тази епоха вярвали, че злите духове ще бъдат привлечени от булката, така че те покривали лицето й с воал, за да скрият лицето й и да ги объркат. Определението за було е да се крие, да покрива, така че може би точно това е произхода на думата.

Това показва още, че през Средновековието, воалът е трябвало да предпази от "зли очи" и е символ на чистота, целомъдрие и скромност.
Други източници казват, че произхода на булчински воал се дължи на множеството уредени бракове през онази епоха. В онези дни, родителите уреждали браковете на децана си и едва след церемонията, воалът се махал и младоженецът виждал булката за пръв път.  се вдигна, за да разкрие булките функции. Това се е правело за да не може младоженецът да се откаже от сделката преди брака.


Този и други воали може да разгледате и закупите тук: Булчински воали
Воалът може да е прикрепен  не само с традиционните фуркети и фиби, но и с различни стилни гребени и тиари, които да придадат на булката вид на принцеса от приказките.
Ако искате в сватбения си ден да приличате на принцеса, можете да разгледате различни тиари и гребени за коса

Този и други тиари и гребени за коса можене да закупите от тук: Тиари и гребени за коса
За по романтичните, воалът може а бъде прикрепен с цвете, което да допълва чара на булката

3
И още малко за Жартиера

Първоначално на сватбения прием, булките хвърляли не букета си,  а жартиера-
Обичаят започва още от времето, когато всяка жена, присъстваща на сватбата се е стремяла да си осигури парченце от булчинската рокля, и така да се подсигури, че семейното щестие няма да подмине и нея. Някъде през 14-ти век, когато булките се уморили да пазят сватбените си одежди, обичаят се променил и получил днешния си вид.

Трябва да знаем, че в предишните епохи, и особено през Средните векове, носенето на жартиер имало особено значение. Да започнем с това, че не всяка жена, и дори не всяка благородничка имала право да носи жартиер. Жартиери носели само най- знатните дами и по –късно, когато това правило вече не се спазвало толкова строго, все пак носенето на жартиер показвало особеното значиение, роля или статут на жената. 
Другата причина повечето жени да нямат право да носят жартиери, било ме те просто не можели да си го позволят. Дантелите се ценели дори повече от злато и малките съблазнителни късчета понякога стрували цяло състояние.
Цветът на жартиера също имал особено значение и за разлика от съвременните, никога не е бил бял.

В Ирландия имали традиция към жартиера да бъде закачена малка торбичка с монетка. Така булката цял ден носела до тялото си „богатството” за бъдещото семейство. Преди жартиерът да бъде хвърлен, младоженецът прибирал на сигрно място паричката и тя била запазвана като талисман. И до днес в Ирландия произвеждат както торбички, така и специални „сватбени” монетки”.
Още модели жартиери можете да разгледате тук: жартиери за булката

4

Хвърлянето на ориз, или пшеница след или върху младоженците е много стара традиция, която датират още от древен Рим или Египет или дори може би още по-назад във времето. Обичаят цели да донесе на новото семейство късмет, богансво, дълголетие, здраве, и повечето от „късметчетата”, са символ на плодородие и изобилие.

Най-често в такива традиции се използват храни, защото те символирзират изобилие в повечето култури. Семената и ядките са символи на плодородието, защото малкото семенце може да се превърне в голямо растение - което е добро пожелание за дълготението и щаститето на брака. Зърна като пшеница, ориз или просо са били хвърляни над младоженците с надеждата, че двойката ще има успешен брак и ще има много деца, които да обработват земята.

Докато обичаят да се хвърля ориз е най-популярен в Америка, много страни имат свои собствени традиции. В Мароко, например, за да се насърчи "плодотворно" съюзът, хвърлят смокини, фурми и стафиди. Италианците традиционно заливат младоженците с дъжд от бонбони и захаросани ядки. (Думата "конфети" може да извлече от корена за италианската дума за "сладкарски изделия".)

В Корея, бащата на младоженеца хвърля боядисано в червено фурми над новата си снаха, за да й донесе много деца.

Във Франция пък посрещат щастливата двойка с пшеница.

Но има и доста по странни, и ОХ! болезнени за уцелените предмети.

Яйцата представляват нов живот, така че в някои европейски страни и тях хвърлят на младоженците. Има стара ирландска традиция има двойката да бъде замервана с тенджери и тигани в чест на новия им съвместен живот.

Българската традиция на късметцетата включва жито за плодородие, дребни бонбони, за да е сладък живота на младоженците и паричка – за да не страдат от безпаричие.

В наши дни традиционните късметчета са заменени с просо, пуканки, конфети, розови листа, цветя, сапунени балончета, и общо взето много други, но все повече се налага модата на цветния ориз.

Може да го използвате както за хвърляне при посрещане на младоженците, като ефектна декорация, а защо не и за традиционни късметчета.


Тук можете да разгледате: ориз за посрещане на младоженци

5
Всички знаят, че има златна и сребърна сватба, но знаете ли, че доста от другите годишнини също имат свои имена и символика?
Естествено, те са различни за различните страни. Представяме на вниманието ви европейската класификация..

Зелена сватба
Народът го е казал младо - зелено.. Така наричат денят на сватбата и цялата година след това. Зелената се празнува през цялата първа година на брака, всеки месец на датата на сватбата.
Подаряват се предимно цветя, като се обръща особено внимание колко време ще останат свежи. Символ на юбилея са миртовите листенца в сватбения венец набулката. 

Басмена или Памучна (Марлена) сватба - 1 година
Първата годишнина от семейния живот. Най-трудната година е свършила, новобрачните вече се познават по-добре, преодолели са вече истински семейни трудности, сблъскали са се с ежедневието. Малко по пикантното обясненние на името е, че през първата година младоженците са особено активни между чаршафите и съответно ги износват. На този ден се подарява спално бельо, което да попълни запасите. Осквен то ва се подаряват символични памучни подаръци – престилки, кърпи, или възглавнички във формата на сърце.

Хартиена сватба – 2 години

Втората година е проверка на търпението и търпимостта в младото семейство. Хартията е символ на крехкостта, затова само от младата двойка зависи дали ще успеят да запазят крехкото равновесие на брака си. За да не свършва хартията, гостите подаряват книги, календари, албуми, картини… Може да се подарят и пластвасови  подаръци и мебели. Или просто пачка банкноти- ако имате разбира се..

Кожена сватба - 3 години
Нарича се така, защото след три години заедно, съпрузите прлябва да се усещат с кожата..  След ка то не са скъсали хотношенията си като хартия, са се научили да са гъвкави като кожа. На този ден се подаряват изделия из естествена кожа, които да служат дълго на младите – като се започне с чанти, портмонета, папки, колани и се стигне до кожените мебели...

Ленена (Восъчна) сватба - 4 години
След кожената сватба следва ленена. Името не е случайно, ленът е символ на здравина и трайност а също и на благоденствие и достатък. Ако сте решили да поканите гостина празнична вечеря, масата обезателно трябва да е застлана с ленена покривка. Обезателен атрибут на празничната маса са и свещите.

Дървена сватба – 5 години
Дървото символизира здравината на семейните отношения на семейните отношения. Това вече не е памук, не е хартия и даже не е кожа. На този ден, гостите поднасят на съпрузите дървени чаши, лъжици, кутии, дребни мебели. Съпругът сам трябва да направи нещо дървено в дома, за да покаже, че не е забравил как да работи с ръцете си. Съпругата, на свой ред, ще лакира изработеното като доказателство за отстъпчивостта си. 

Чугунена сватба – 6 години
Това е първия метал в  семейните отношения – крехък, неблагороден, но все пак метал.  Желязото, въпреки, че на пръв поглед е здраво и тежко, е много крехък метал и може да се напука от всеки удар. Ако нообрачните успеят да развият отношенията си- те се превръщат в чугунени. Гостите подаряват железни тенджери, тигани или всякакви предмети от чугун. да.

Цинкова сватба - 6, 5 години
Тази годишнина ни напомня, че бракът, както и за поцинкованите съдове трябва да да се лъскат от време на. Освен всичко друго, тя е и малък повод да де разнообрази ежедневието. Гостите подаряват различни кухненски комплекти и уреди.

Медна сватба - 7 години
Първата благородна годишнина. Макар и медта да не е толкова силна, тя все пак е благороден метал. Съпрузите си разменят пръстени и медни монети - символ на щастие, роднини и приятели им подаряват медни съдове и накити. Подарените пръстени се носят от съпрузите през цялата следваща година.

Тенекиена сватба – 8 години
Здравината на семейството се увеличава с годините, така че символът е ламарината - силна, но гъвкава структура. На тази годишнина на е прието да се подаряват изделия от ламарина и стомана - тави, тигани, подноси и кухненска посуда, домакински електроуреди.

Фаянсова (маргаритена) сватба - 9 години
Името носи много значения- фаянсът е символ на красота и твърдост и в същото време е крехък и нетраен, ако не се пази. От друга страна, маргаритката е символ на слънце, лято, топлина, веселие. Цветето е свързано с любовта и гаданията за любов. Най-добрият подарък в този ден са съдове или сервизи от фаянс, кристални изделия.

Розова или оловна сватба – 10 години
На този ден, мъжът дава на жена си букет, който да й напомня за сватбения си букет. Освен това, обезателни са и подаръците с червени рози, които говорят за любовта, преминала теста на цяло десетилетие семеен живот, която не се бои нито тръни, нито от препятствията в живота. Освен това, в този ден да се дават подаръци и изделия от олово.

Стоманена сватба - 11 години
Започването на второто десетилетие семеен живот показва, че отношенията са се закалили, стават по-силни и по-здрави. Прието е да се подаряват подаръци от стомана, както и различни електрически инструменти.

Никелова сватба - 12, 5 години
В някои отношения той прилича цинковата годишнина. Смисъла на празника е в напомнянето че трябва да се поддържа блясъка на семейните отношения. Празнува в тесен семеен кръг. Като подарък, можете да поднесете бижута.

Дантелена сватба (сватба на Момината сълза) - 13 години
Животът продължава и тъче своята дантела. На този ден съпрузите получават дантелени салфетки, покривки, плетива от фина вълна. На тази годишнина можеет дза си подарите момини сълзи.

Ахатова сватба - 14 години
Чак след 14 години традицията дава име на скъпоценен камък на годишнината. Смисълът на символа е, че всяка година отношенията придобиват все нови и нови нюанси – точно като ахата, известен със своите разнообразни форми. Прието е подаръците за този ден да са от ахат или слонова кост.

Стъклена и кристална сватба - 15 години
Тази годишнина е олицетворение на чистотата и прозрачността на семейните взаимоотношения, безоблачното щастие на двама души, които се обичат, толкова крехки, че във всеки един момент може да се счупят. Това е по-скоро годишнина на вярата в себе си и семейството. На този ден се поднася стъклена или кристална купа.

Тюркоазена сватба - 18 години
Яркост на тюркоаз символизира края на всички сложни моменти и кризи, мъчили семейството през втрото десетилетие на същестуването му. На тази годишнина се подаряват бижута от тюркоаз.

Порцеланова сватба - 20 години 
На този юбилей, празничната маса се сервира с нов порцеланов сервиз, който да символизира повишения (в сравнение с фаянсовата сватба) стандарт на семейството. Продпочитан подарък за този ден са всякакви съдове и сервизи от порцелан.

Опалова сватба – 21 години

Бронзова сватба – 22 години

Берилова сватба – 23 години

Атласна сватба – 24 години

Сребърна сватба – 25 години
Четвърт век съвместен живот - това е много! Среброто като благороден метал е символ на красотата и трайността на брачния съюз. Сребърна сватба е прието да се празнува с всички роднини и приятели. Съпрузите си разменят сребърни пръстени и ги носят заедно с брачните халки през цялата юбилейна година. Гостите поднасят като подаръци сребърни съдове и прибори за хранене.


Нефритова сватба - 26 години


Бисерна  (перлена) сватба – 30 години
Перлите са идеалният символ на семейните взаимоотношения, тъй като истинските перли никога не избледняват. И 30 годишния юбилей е като 30 бисера, нанизани на нишката на времето. На този ден, съпругът поднася на жена си перлена огърлица. Този подарък е един вид напомняне за сълзите, пролети от жената, и с него съпругът ми, сякаш иска прошка за лошите си действия и думи.

Кехлибарена сватба - 34 години
Кехлибарът е магически камък. За да стане се превърне в скъпоценен камък, той трябва да минат няолко века. Така и семейството, след толкова години става модел. Практически перфектно. Традиционни подаръци са бижута от кехлибар.

Платнена или ленена сватба нарича се още и Коралова сватба - 35 години
Символ на тази годишнина е ленената покривка, представляваща мира, благоденствието и домашния уют. Тази годишнина - възхвала на домакинята, който през всичките тези години успява да запази топлината в семейното огнище. Подаряват се ленени покривки, салфетки, кувертюри, хавлиени кърпи и чаршафи. Също, тъй годишнината има друго име, се подаряват и бижута от коралите.

Алуминиева сватба – 37,5 години
Тази половинчата годишнина показва здравината на семейното щастие и факта, че такова семейство е винаги готово да празнува винаги и в голяма и приятна компания. Прието е да се поднасят битови стоки, изработени от алуминий и други метали, както и сувенири.

Живачна сватба – 38 години
Вярва се, че на този юбилей можете да промените всичко, което не ви е удовлетворявало през годините фвъв връзката ви.

Рубинена сватба - 40 години
Рубинът е символ на страстна любов. Той напомня на съпрузте за чувствата, които са изпитвали, когато са решили да станат семейство. На този ден, чудесен подарък за жената е пръстен с рубин от любящия съпруг.

Сапфирена сватба - 45 години
Символът на тази годишнина, сапфирът, е камък на верността. Смята се, че този камък е не само предпазва от тежки мисли, но и освежава чувствата и дава сила за справяне с несгодите и болестите. На този ден се подаряват бижута от сапфир. В допълнение, тази годишнина се празнува обезателно с приятелите, които са били със съпрузите си през годините.

Лавандулова сватба - 46 години
Лавандулата е планинско растение, издържащо и най-сложните природни условмия. Обикновено на този ден се подарява букет лавандула, чиято нежна и силна миризма ще се запази много, много дълго време.

Кашммирена (вълнена) сватба - 47 години

Подарете на съпрузите дрехи от вълна или кашмир, уютни и топли като любовта им.

Аметистова сватба - 48 години
Съпругът подарява на жена си на аметистово бижу като знак на вярност.

Кедрова сватба - 49 години
Кленът е силен, здрав и топъл също като връзката мужду  виновниците за тържеството. Прието е да се подаряват ветрила от кедър или резбовани ковчежета.

Златна сватба – 50 години
Малко избраници доживяват до тази годишнина, затова тя се отбелязва тържествено и пищно. Канят се роднини и близки, обезателно деца, внуци, правнуци, приятели и колеги. Най-важния подарък са новите сватбени пръстени вместо разменените преди 50 години. В края на краищата, златото може да се изтърка с годините. Старите пръстени се предават като семейни ценности на несемейни внуци и правнуци. В деня на 50-та годишнина от сватбата се отново организира сватбена церемония.

Изумрудена сватба - 55 години
Да не се загуби през годините яркостта тна чувствата! Ярко-зеления смарагд е призван да потвърди, че съпрузите не са загубиил свежестта на чувствата си. На тази годишнина се подаряват накити от изумруд.

Диамантена сватба – 60 години
Символ на юбилея е диаманта – най твърдия от скъпоценните камъни. Той символизира здравината на брачния съюз. На този ден, децата и внуците подаряват на съпрузи диамантени бижута.

Железна сватба - 65 години
Тази годишнина е рядко събитие, което свидетелстаза силата на семейните връзки, които за толкова време са станали твърди като желязо. Обикновено този ден се подаряват железни сувенири или железни подноси.

Каменна сватба - 67, 5 години
Камъните живеят много дълго, но и те се разрушават с времето. Но любовта, просъществувала толкова много години, не може да бъде унищожа от нищо.

Благодатна сватба - 70 години
На този ден цялото семейство се събира - деца, внуци и правнуци.

Коронна сватба или Втора диамантена сватба - 75 години
Тази годишнина увенчава дълги години щастлив живот. Празнува се от широк кръг роднини, деца и внуци.

Дъбова сватба - 80 години
За толкова години семеен живот, връзката между съпрузите е толкова силна, колкото дъбови клонки и толкова дълговечна, колкото живее дъба. На този ден съпрузите дават дъбови броеници.

Гранитна сватба – 90 години

Платинова (Червена) сватба - 100-години

Известен е само един случай

Уникални покани за юбилей можете да намерите тук: Покани за юбилей

6
Продължаваме да ви показваме какво НЕ бива да се случва на сватбата ви.
Някои хора даже са си направили специални компилаци от най-"смешните" епизоди..
На вашето внимание..
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=QDQMESM-t4U" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QDQMESM-t4U</a>

7
Обичай е младоженците да дарят всеки гост с малко подаръче. И ако преди изборът беше ограничен до традиционните тюлени торбички с жито и монетка, разнообразието вече е много голямо -  дребни кристални, сувенири, свещички...

Но може би едни от най-"сладките", и в буквалния и в преносния смисъл са шоколадовите подаръци.
Какви са плюсовете  да ги изберете? Със сигурно ще подсладите деня на гостите си.
Освен това, можете да избирате между невероятно разнообразие от вкусове - с уиски, с ликьор, с ядки, с какао, с настърган шоколад, с лешници, с уиски, с мента, с подправки, с плодове ...


Различните вкусове са толкова необятни и причудливи, че трудно могат да бъдат изброени, което ви дава гаранция, че ако изберете трюфелите, вашите подаръци ще са уникални.
Като начин на поднасяне, шоколадовите подаръци са изключително "удобни". Шоколадът може да бъде оцвентен в златно, например, и да придаде допълнителен блясък на сватбената ви трапеза.

Могат да бъдат опаковани като шоколадов букет,

Ако към така поднесения подарък добавите и бутилка вино или шампанско, получавате перфектния подарък за кумовете.

Много ефектни са и шоколадовите декорации за маса


Можете да намерите тези и още повече шоколадови подаръци в онлайн магазин https://charmybride.com/
Статията е подготвена специално за http://svatba-forum.com/index.php, като са използвани материали от http://avenue-charmyrose.com/2056.

8
Макар и да не е чак толкова обсъждана, темата за шрифтовете все пак си е доста обширна и, да не се лъжем, важна. Нали от шрифта също зависи не само да предаде нужната информация,  но и да  не развали впечатлението от старателно избраните покани. Има толкова разнообразни видове и фасони, че винаги можете да изберете най-подходящия, за да допълни стила на поканата ви, или ако това е целта, на цялата ви сватба.
Най-популярни за сватба са естествено ръкописните шрифтове. Те изглеждат по тържествени и нестандартни. Могат да бъдат по семпли и сдържани, и без да са особено натруфени, да създадат атмосферата на празник.

От този тип са
 Bolero,
Adventure,
Alexandra Zeferino,
Alegretto...
Ekaterina
Young Love
English

Особено подходящи за ръкописните шрифтове са моделите- покана тип папирус. Можете да разгледате и поръчате такива тук: Покани за сватба папирус
Различни модели покани можете да разгледате и закупите тук: Дизайнерски покани за сватба

9
 1.
Скъпи родители,
Отпразнувахте нашето раждане, бяхте до нас във всички важни моменти,
когато проходихме и казахме първата думичка, когато плакахме за първата любов!
Бъдете и сега до нас - вашите пораснали деца
и споделете заедно с приятелите ни момента,
в който два живота стават един, две половинки - едно цяло,
двама приятели - Съпруг и Съпруга.
Нека направим заедно
4. 9.2012 г.
един голям празник за всички нас!

С обич: ...................

2.

Скъпи родители,
настъпи моментът и за нас да поемем по свой собствен път
и да създадем свое собствено семейство.
В празничният ден- 02.07.2012 г.
Бъдете с нас най- специални, че с вас сме горди и безкрайно благодарни!
15.40 ч. - ритуална зала „Красно село“
17.20 ч. - Катедрален храм „Света Неделя“
18.30 ч. - ресторант „....................“.

3.
 
Скъпи родители,
уверен в непреходността на своята любов
и желанието да сподели радостите и неволите, които го очакват в бъдеще,
Вашият син взе едно от най-важните решения в живота си – да се ожени за своята любима, Венета.
Моля Ви, както винаги до сега, да споделим заедно този важен момент от живота ми
и да продължим и занапред  да посрещаме предизвикателствата пред семействата ни.
С искрената вяра, че това е един дълго очакван от Вас момент,
имаме удоволствието да Ви поканим на нашия сватбен ден – 2 юли 2012 г.
и да Ви напомним, че присъствието Ви на този ден е от изключително значение за нас.
Гражданският ритуал ще се състои в обредна зала „Оборище”, гр. София от 16.00 ч.
Светото Венчание, ще се извърши в храм „Св. Троица”, гр. София от 17.30 ч.
Наздравицата за нашето щастие ще се вдигне в ресторант „..............”, гр. София от 19.30 ч.
С много любов и признателност,
Стефан и Венета
 
Наши кумове са: сем. .......................

4.
 
Скъпи родители,
уверена в непреходността на своята любов
и желанието да сподели радостите и неволите, които я очакват в бъдеще,
Вашата дъщеря взе едно от най-важните решения в живота си – да се омъжи за своя любим, Стефан.
Моля Ви, както винаги до сега, да споделим заедно този важен момент от живота ми
и да продължим и занапред  да посрещаме предизвикателствата пред семействата ни.
С искрената вяра, че това е един дълго очакван от Вас момент,
имаме удоволствието да Ви поканим
на нашия сватбен ден – 2 юли 2012 г.
и да Ви напомним, че присъствието Ви на този ден е от изключително значение за нас.
Гражданският ритуал ще се състои в обредна зала „Оборище”, гр. София от 16.00 ч.
Светото Венчание, ще се извърши в храм „Св. Троица”, гр. София от 17.30 ч.
Наздравицата за нашето щастие ще се вдигне в ресторант „....................”, гр. София от 19.30 ч.
С много любов и признателност,
Венета и Стефан
 
Наши кумове са: сем. ............................

5.

Скъпи родители,
ние вашите деца, макар и трудничко, се престрашихме и на 18 август 2012г. се решихме,
съдбите си в едно да слеем и двамата щастливо да заживеем.

Радостта ни споделете и до нас Вий бъдете,
на най-нежното и най-красиво събитие в
нашия живот – Сватбеното ни тържество   

Споделете с нас момента,
в който два живота стават един,
две половинки – едно цяло,
двама приятели – съпруг и съпруга   

Гражданският ритуал ще се състои в 14:20ч., в Ритуална зала Варна. 
Ще се венчаем в храм „Свети Атанасий” от 15:30ч.
                           
Заповядайте да празнуваме и да се повеселим заедно в хотел-ресторант „Аква”, от 18:00ч.

Нека заедно да превърнем този ден в един незабравим красив спомен   

С уважение и благодарности :
Росица и Йордан

6.

Скъпи родители,
ние, вашите деца,
Ви молим, радостта ни да споделите на най-нежното
и най-красивото събитие в нашия живот -
сватбеното ни тържество.

Ще се венчаем в храм “Св. Димитър” от 16:30 ч.
Гражданският ритуал ще се състои от 17:30 ч.
Заповядайте да празнуваме в ресторант “Каприз” от 18:30 ч.

Нека заедно превърнем този ден в един незабравим красив спомен!

С уважение и благодарност :
Елена и Стоян

Обичаме Ви!

7.

Скъпи Мамо и Татко,

Обичаме Ви повече, отколкото с думите си можем да изразим.
Към всичко, с което сте ни дарили – отдаденост и нежност, любов, енергия, душа,
получихме и най – големия подарък - да имаме родители като Вас!
Ето че настъпи и моментът да поемем по свой собствен път.
Бъдете до нас и както винаги до сега,
нека да споделим този важен момент от живота ни.

Каним Ви да бъдете наши специални гости
на сватбеното ни тържество
на ......................... г.

С много любов и признателност,
.............. и ............


8.

Скъпа мамо,
ние, твоите деца,
Те молим, радостта ни да споделиш на най-нежното
и най-красивото събитие в нашия живот -
сватбеното ни тържество.

Ще се венчаем в храм “Св. Димитър” от 16:30 ч.
Гражданският ритуал ще се състои от 17:30 ч.
Заповядай да празнуваме в ресторант “Каприз” от 18:30 ч.

Нека заедно превърнем този ден в един незабравим красив спомен!

С уважение и благодарност :
Елена и Стоян

Обичаме Те!
 
Материалът е подготвен за магазин https://charmybride.com/
по поръчка на  http://www.svatba-forum.com/
Още примери за текстове можете да намерите тук: примерни текстове за сватбени покани
Можете да разгледате и поръчате вашите покани тук: Покани за сватба. Ако имате различна идея за визиите и текста на вашите покани, ние ще ви помогнем да ги осъществите. 

10
 Това са няколко текста за покани специално за кумовете.

1.
Скъпо семейство Димитрови,
Ние, Иванка и Тодор,
на 19.06.2010 г.
ще свържем живота си завинаги.
След като приехте да бъдете наши кумове,
ние ви благодарим, че ще споделите сватбените ни вълнения.
Надяваме се, че ще бъдете наши добри приятели и мъдри съветници за цял живот.
Искрено вярваме, че отговорността, която ще поемете по напътствието на семейството ни, е във вашите възможности.
 
Светото венчание ще се извърши от .... ч. в храм „...............”
В ритуална зала ................. ще приемем благословията на нашите родители.
Празничната вечеря ще бъде в ресторант „..........................” от .... ч.

2.
Ние,
Лилияна и Стефан,
 
С огромна радост Ви каним да станете свидетели
на нашето решение да свържем съдбите си и да създадем семейство.
 
Бъдете специални гости на най-желаното и най-красиво
събитие в нашия живот - сватбеното ни тържество.
 
Бъдете с нас,когато полагаме подписите си
и се вричаме във вечна вярност на 12.06.2012 година
в ритуална зала “Триадица”, гр.София от 11.00 часа.
Подкрепете ни, когато се венчаем пред Господ от 12.00 часа в храм “Света Неделя”.
Наздравицата за нашето щастие ще се вдигне в ресторант “...................”, гр.София от 13.00 часа.
 
Нека заедно да превърнем този ден в един незабравим спомен!

3.
 
Мили приятели,
на вас с доверие задача отговорна отредихме-
освен приятели, наши кумове да сте решихме!
Благодарим Ви, че приехте и с нелеката задача се заехте!
Вълнувайте се с нас в деня ни!
Споделете с нас радостта ни!
Щастливата ни дата запомнете - 02.05.2011 г.
и за купон се пригответе!

4.
Сватбени камбани в ушите ни звънят!
Звънят за пръв, вярваме и за последен път!
Имаме нужда от приятели добри:
Да са до нас в хубави, а и в лоши дни!
Като кумове ви молим да застанете до нас, на тез тъй важни за двама ни ден и час!
Да станете свидетели на встъпването в брак,
Да ни напътствате и ни покажете как
По-лесен да бъде животът ни съвместен,
Да можем да се хвалим, че е като песен…
Ще тръпнем в очакване на Вашето решение,
Ще се съгласите – по наше скромно мнение!!!
 
На 2 юли 2012 г. ще сключим граждански брак в обредна зала „Оборище”, гр. София от 16.00 ч.
Светото Венчание, ще се извърши в храм „Св. Троица” гр. София от 17.30 ч.
Наздравицата за нашето щастие ще се вдигне в ресторант „..................”, гр. София от 19.30 ч.
 
С уважение: кандидат-семейството Ваня и Валентин

6.
Ние Здравка и Йордан,
от щастие окрилени и от любов опиянени,
избрахме Вас приятели наши,
 в съдбовния ни час да вдигнем тежки чаши 

С огромна радост Ви каним да станете свидетели пред Бога и закона на нашето решение,
да свържем съдбите си в едно и да създадем семейство 

Бъдете специални гости на най-нежното и най-красивото събитие в нашия живот – Сватбеното ни тържество
Нека заедно да превърнем този ден в един незабравим спомен.

До нас Вий застанете и тост в наша чест вдигнете, че веселба ни чака цяла нощ – купонът ще се вихри с пълна мощ 
Ще ви бъдем благодарни, ако споделите с нас сватбените ни вълнения на 18.08.2012г.
С една дума: няма време за умуване, гответе се за кумуване   

7.
Скъпи Рени и Даниел,
ние, Десислава и Симеон,
решихме да свържем живота си
и Ви молим да ни станете кумове
с надеждата да бъдете наши добри приятели и мъдри съветници.
Вярваме, че отговорността, която ще поемете
по напътствието на семейството ни е във вашите възможности
Ще Ви бъдем благодарни, ако споделите с нас
сватбените ни вълнения в най-важния ден от живота ни
13 септември 2012 г.
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите,
които спират дъха ни. Бъдете до нас в един от тези мигове!

8.
Магданела Ризова
и
Руси Стефанов

имат удоволствието да Ви поканят на сватбеното си тържество,
което ще се състои на 23 март 2012 г.,
след което ще останат завинаги двама,
за да осъществят заедно всичките си мечти
в дом с много обич и слънчеви дни!

от .......... ч. в Обредна зала .............................................,
от .......... ч. в Катедрален храм “Света Неделя”.

Поздравленията ще се приемат
от .......... ч. в “Клуб на Операта”, ул. “............................”

 
9.

Ние
Ренета и Стоян
от щастие окрилени и от любов опиянени,
избрахме Вас приятелите наши
в съдбовния ни час да вдигнем тежки чаши!
В живота хубав и суров бъдете ни опора изпълнени с любов!
До нас Вий застанете и тост в наша чест вдигнете,
че веселба ни чака цяла нощ - купонът ще се вихри с пълна мощ!
С една дума: няма време за умуване гответе се за кумуване!

12.05.2012 г.
17:40 ч. Зала “Вардар”
10.
От любовта си окрилени
ние ..........................................................
Сватба вдигаме щастливи!
На официалното начало: ....................... г.
Каним Вас: ...................................../имената на кумувете/
да присъствате в залата на “Обреден дом”: ...................от ................ч.,
Където във Ваше присъствие да положим
своите подписи под Вечния си брачен съюз!
Бъдете наши КУМУВЕ - за нас ще е огромна чест!
11.
Скъпи ...................  и ..............,
ние  .....................  и .................
решихме да  свържем живота си
и Ви молим да  ни станете  кумове
с надеждата  да  бъдете  наши добри приятели и мъдри съветници.
Ще Ви бъдем благодарни,
ако споделите  с нас сватбените  ни вълнения в най-важния ден от живота ни
........................ г.


Ритуална  зала  “..............”,  бул. ................  № ...... от  ............ ч.
Храм  “..................... ”,  ул. .................  от  ........... ч.
Зала  “................”,  хотел “.................” от  ................ ч.

Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите,
които  спират  дъха  ни.
Бъдете  до нас в един  от тези  мигове!
12.
Ние ............... и ..............


Избрахме вас сем. Янушеви като наши най-близки приятели,
да станете свидетели пред бога и закона
на нашето решение да свържем съдбите си в една и да създадем семейство.
Молим ви да бъдете специални гости на един от най-красивите моменти в нашия живот.
 
Ще си кажем “Да” на .............. от ........... часа в обредна зала “................” на ул. “................”.
Нашата любов ще получи Божия Благословия от ............. часа в храм “................”
кв. “....................”, ул. “.....................” №.....
Празникът ще продължим и заедно ще се повеселим от ................ часа в ресторанта
на Хотел “.................”, ул. “................” № ......
Без много да умуват сем. ........................................................
ще ни кумуват.

Нека заедно да превърнем този ден в един незабравим спомен!
13.
Димка и Георги

Сърцата двама си отдаваме живота да прекараме един до друг
и твърдо да го  отстояваме завинаги като съпруга и съпруг.
 От днес нататък пътят ни един е до мен навсякъде ще бъдеш ти,
и като сън животът ни ще мине дано в съня ни пролет да цъфти
 На празника на нашата младост на най-щастливия ни ден
14.06.2012
поканени бъдете с радост и нека този ден да е благословен
кумуват: Анета и Александър

Гражданският брак ще се сключи в 16.40 ч. в ритуална зала „Сердика”
Светото венчание ще  се извърши от 17.40 ч. в катедрален храм „Света Неделя”
Наздравиците за семейно щастие ще се вдигне в ресторант „Форум” от 19.00 ч.

Можете да разгледате и поръчате вашите покани тук: Сватбени покани Ако имате различна идеят за визиите и текста на вашите покани, ние ще ви помогнем да ги осъществите. 

Още примери за текстове можете да намерите тук: текстове за сватбени покани

Материалът е подготвен за магазин http://charmybride.com/
по поръчка на  http://www.svatba-forum.com/

11
Салфетките отдавна са се превърнали не само в задължителен елемент от подредбата на масата, но и в част от украсата на празничната трапеза. В зависимост от желанието ви и от повода на тържеството, можете чрез обикновено сгъване, да превърнете салфетките в изискан декоративен елемент, забавен ефект или пищен нюанс.

В следващите няколко урока ще ви покажем как да превърнете обикновената салфетка в ефектен завършек на вашата празнична трапеза.
Урок 2 Роза
Въпреки че изглежда доста сложна, тази форма е лесна и  може да се направи с почти всеки вид на салфетка. Идеална е за декориране на малки купички или чаши, или като салфетка за нестандартен коктейл.
1. Поставете салфетката с лицето надолу пред вас.
2. Сгънете двата десни ъгъла на салфетката, така че да се срещнат в центъра.
3. Сгънете останалите два ъгъла на салфетката, така, че да се получи квадрат.
4. Отново сгънете ъглите.
5. Ако сте направили всичко правилно, се получава квадрат с около 1/4 от размера на разгънатата салфетка.
6. Обърнете го.
7. Сгънете ъглите, така че да се срещнат в центъра. Поставете в средата на сгънатата салфетка тежест или задръжте с пръсти.
8. Като продължавате да натискате центъра, издърпайте останалите от долната страна ъгли,  така че да образуват венчелистчета.
9. След като махнете тежестта от центъра, розата ти трябва да изглежда като на снимката тук.
10. Ако желаете, можете да извадите и вътрешните ъгли, за да получите още венчелистчета, така формата ще стане по-пищна. Поставете нещо в центъра и сте готови!

Материалът е подготвен за магазин http://charmybride.com/
по поръчка на  http://www.svatba-forum.com/
Снимковият  материал е от http://www.napkinfoldingguide.com

12
Гостите / Урок 2 Роза
« -: Ноември 13, 2012, 09:44:30 am »
Салфетките отдавна са се превърнали не само в задължителен елемент от подредбата на масата, но и в част от украсата на празничната трапеза. В зависимост от желанието ви и от повода на тържеството, можете чрез обикновено сгъване, да превърнете салфетките в изискан декоративен елемент, забавен ефект или пищен нюанс.
В следващите няколко урока ще ви покажем как да превърнете обикновената салфетка в ефектен завършек на вашата празнична трапеза.

Урок 2 Роза

Въпреки че изглежда доста сложна, тази форма е лесна и може да се направи с почти всеки вид на салфетка. Идеална е за декориране на малки купички и чаши или като салфетка за нестандартен коктейл.

1. Поставете салфетката с лицето надолу пред вас.
2. Сгънете двата десни ъгъла на салфетката, така че да се срещнат в центъра.
3. Сгънете останалите два ъгъла на салфетката, така, че да се получи квадрат..
4. Отново сгънете ъглите.
5. Ако сте направили всичко правилно, се получава квадрат около 1/4 от размера на разгънатата салфетка.
6. Обърнете го.
7. Сгънете ъглите, в така че да се срещнат в центъра. Поставете в средата на сгънатата салфетка тежест или задръжте с пръсти.
8. Като продължавате да натискате центъра, издърпайте останалите от долната страна ъгли,  така че да образуват венчелистчета.
9. След ка то махнете тежестта от центъра, розата ти трябва да изглежда като на снимката тук.
10. Ако желаете, можете да извадите и вътрешните ъгли, за да получите още венчелистчета, така формата ще стане по-пищна. Поставете нещо в центъра и сте готови!

Материалът е подготвен за магазин https://charmybride.com/
по поръчка на  http://www.svatba-forum.com/

Снимковият  материал е от http://www.napkinfoldingguide.com

13
Салфетките отдавна са се превърнали не само в задължителен елемент от подредбата на масата, но и в част от украсата на празничната трапеза. В зависимост от желанието ви и от повода на тържеството, можете чрез обикновено сгъване, да превърнете салфетките в изискан декоративен елемент, забавен ефект или пищен нюанс.
В следващите няколко урока ще ви покажем как да превърнете обикновената салфетка в ефектен завършек на вашата празнична трапеза.
Урок  1 Корона
Искате ли гостите ви да се чувстват като кралски особи даже и без червен килим? Тогава дайте им корони.
Това сгъване изисква салфетката да е от твърд лен, памук, тафта или поне да е колосана. Ако формата увисне, няма да изглежда добре


1. Поставете салфетката пред себе си с лицето надолу.
2. Прегънете диагонално.
3. Обърнете така, че острия край да сочи напред.
4. Прегънете десния ъгъл, така че да съвпадне с горния, новият ъгъл трябва да бъде точно по средата на централната линия на салфетката.
5. Повторете огледално с левия ъгъл. В резултат се получава т.нар. форма диамант. 
6. Обърнете салфетката и прегънете долната част (приблизително 2/3 от горния ръб) и притиснете добре.
7. Прегънете малкия триъгълник надолу. Ъгъла трябва да попадне с средата на дълния ръб на салфетката.
8. Извийте левия и десния край, докато се срещнат, и ги закрепете един в друг.
9. Изправете и изпънете, ако има нужда. Оправете страничните ъгли да стоят симетрично.

Материалът е подготвен за магазин http://charmybride.com/
по поръчка на  http://www.svatba-forum.com/
Снимковият  материал е от http://www.napkinfoldingguide.com
14

Значение: Очарование, елегантност и любов.
Цветове: различни
Употреба: букети, бутониери и аранжировки
Усещане: Много лек или никакъв аромат, в зависимост от сорта
Сезон: Целогодишно
Ценови обхват: Евтин

Латинското имe на карамфила се превежда като “цветето на любовта” или “цветето на боговете” и той е бил почитан от векове. Едно от най-старите култивирани цветя, карамфилът е ценен за накъдрения си вид, подобния на подправката със същото име аромат и дългия период на цъфтеж.

Историята на карамфила датира още от Древна Гърция и Древен Рим, когато е бил използван в изкуството и като декорация. Християните вярват, че първият карамфил разцъфтял на земята, когато Мария се разплакала за Исус, докато той носел кръста си. В онези ранни времена, карамфили били най-вече в прасковено и светло розово, но през годините палитрата се е разширила и вече се среща и в червено, жълто, бяло, лилаво, и дори зелено.

Значението на карамфила включва очарование, елегантност и любов. В зависимост от наличните цветове, могат да се съставят различни послания. Леко червените карамфили, например, често се използват за да покажат възхищение, докато тъмно червените изразяват по-силните чувства на любов и привързаност. Белите карамфили се свързват с чистота и късмет, а розовите често се дават като знак на благодарност.

Силните чувства, които тези цветя могат да изразят, са идеално допълнение към класическата им красота и дълготрайна свежест.

15

Обикновено при избора на цветя за празника си се водим от своите предпочитания. Но независимо дали вярваме или не, езика на цветята съществува, и при добро желание, можем да накараме цветните аранжировки да “говорят”

Ето някои от значенията на най-популярните цветя.

Амарант – Постоянство и вярност
Амарилис: Гордост, пасторална красота
Анемона: оттегляне, изоставяне, искреност, крехкост
Божур – Щастие и просперитет
Бръшлян – Вярност, съпружески любов, привързаност
Гардения – чистота, сладка любов
Ирис – Вяра и мъдрост, вдъхновение
Калия – великолепна красота
Карамфили – очарование, божествената любов
Лалета – любов и страст
Лилиум – богатство, просперитет
Лилия: Чистота и сладост
Люляк – Първата любов
Мадагаскарски жасмин – късмет, благоденствие
Маргаритка – невинност, лоялност, любов, чистота
Момина сълза – подновено щастие и смирение
Нарцис  -  уважение и късмет, рицарство, несподелена любов
Незабравка – Вярна любов и памет, истинска любов
Орхидея – Любов и красота
Роза бяла – Чистота и невинност
Роза червена – Любов и желание
Сладък (ароматен) грах: заминаване
Теменужка – Скромност
Фрезия – замисленост
Хортензия – суета
Хризантема – щастие, дълъг живот
Хризантема бяла -  истина
Хризантема жълта – таен обожател
Хризантема  червена – любов
Циния -  Мисли за приятели, мисли за отсъстващи приятели

Страници: [1] 2
Онлайн магазин за бижута от естествени камъни