svatba-forum.com

начало => Родители и Кумове => Темата е започната от: boriiana в Ноември 09, 2012, 09:42:55 pm

Титла: На кой се пада честта да купува и какво
Публикувано от: boriiana в Ноември 09, 2012, 09:42:55 pm
        Този път ще бъда много кратка:
         Кумовете се ангажират с купуването на  воала , букета , жартиера на булката, свещите за църквата, чашите за ритуала, питката за църквата и късметите -бонбоните със стотинки и жито,които се хвърлят след ритуала в църквата.Разбира се трябва да направят и подарък на младоженците, както и младоженците на кумовете.По- желание кумовете купуват три бутилки шампанско, предварително украсени за случая.Те се подаряват по време на речта на кума с кратко послание на всяка бутилка.Първата младоженците трябва да изпият на първата годишнина от сватбата, втората се отваря на 25-та годишнина от сватбата, а третата на 50 годишния им юбилей.

           Родителите на момчето купуват роклята на булката. Обувките, бельото и чантата, тя си купува сама.Родителите на момичето купуват костюма на младоженеца.

           Така повелява традицията...Но в днешно време младоженците сами избират и купуват тоалетите си,както и по-голямата част от това , което по традиция се купува от  кумовете. Въпрос на предварителна уговорка, в което не виждам нищо лошо...