Welcome, Гост!!
follow us on... Facebook twitter google youtube rss

Автор Тема: Традицията на възглавничките за пръстени  (Прочетена 1125 пъти)

djmarti13

  • Администратор
  • Бъдеща Булка
  • *****
  • Публикации: 37
  • Karma: +1/-0
    • Профил

Вероятно всички сме чували за възглавнички за пръстени, но чудили ли сте се някога откъде произлиза този обичай? Специално за вас подготвихме тази статия, за да ви разкажем за значението и произхода на традицията.

Традицията на възглавничката за пръстени

Тази традиция датира още от времето на древните египтяни и римляни. Първоначално, традицията се състояла само в това, че ценни вещи от сребро, злато и скъпоценни камъни са били носени на възглавничка като символ на тяхната ценност.
Тези вещи са били считани за много ценни богатства и поради тази причина хората се се отнасяли към тях с уважение и внимание.
С изминаването на годините, тази традиция се е превърнала в сегашния ни обичай- венчалните халки да се носят на възглавничка за пръстени, като символ на ценноста на любовта на булката и младоженеца.

Идеята е, че върху възглавничката се намират съкровища, които ще бъдат разменени като символ на взаимна любов и така младоженците ще станат едно.
Въпреки, че по едно време спазването на тази традиция стана рядкост, по наше време хората все по-често решават да включат възглавничка за пръстени в сватбената си церемония. Носена от малка шаферка тя е едно мило и красиво романтично допълнение към ритуала

Тук можете да разгледате: възглавнички за пръстени

Източник: https://avenue-charmyrose.com/traditsiyata-na-vazglavnichkite-za-prasteni/
« Последна редакция: Февруари 04, 2017, 02:49:43 pm от djmarti13 »

svatba-forum.com


 

Онлайн магазин за бижута от естествени камъни