Welcome, Гост!!
follow us on... Facebook twitter google youtube rss

Автор Тема: Значението на цветята в сватбения ден – част 2 Карамфил  (Прочетена 3198 пъти)

Dara

  • Водещ Модератор
  • Бъдеща Булка
  • *****
  • Публикации: 21
  • Karma: +0/-0
    • Профил

Значение: Очарование, елегантност и любов.
Цветове: различни
Употреба: букети, бутониери и аранжировки
Усещане: Много лек или никакъв аромат, в зависимост от сорта
Сезон: Целогодишно
Ценови обхват: Евтин

Латинското имe на карамфила се превежда като “цветето на любовта” или “цветето на боговете” и той е бил почитан от векове. Едно от най-старите култивирани цветя, карамфилът е ценен за накъдрения си вид, подобния на подправката със същото име аромат и дългия период на цъфтеж.

Историята на карамфила датира още от Древна Гърция и Древен Рим, когато е бил използван в изкуството и като декорация. Християните вярват, че първият карамфил разцъфтял на земята, когато Мария се разплакала за Исус, докато той носел кръста си. В онези ранни времена, карамфили били най-вече в прасковено и светло розово, но през годините палитрата се е разширила и вече се среща и в червено, жълто, бяло, лилаво, и дори зелено.

Значението на карамфила включва очарование, елегантност и любов. В зависимост от наличните цветове, могат да се съставят различни послания. Леко червените карамфили, например, често се използват за да покажат възхищение, докато тъмно червените изразяват по-силните чувства на любов и привързаност. Белите карамфили се свързват с чистота и късмет, а розовите често се дават като знак на благодарност.

Силните чувства, които тези цветя могат да изразят, са идеално допълнение към класическата им красота и дълготрайна свежест.
« Последна редакция: Май 11, 2016, 04:56:01 pm от djmarti13 »


 

Онлайн магазин за бижута от естествени камъни